tiistai 12. marraskuuta 2013

Sokerikoukku

Tein eilen päätöksen, että tänään en syö yhtään karkkia tai muuta herkkua. Minulla se tuntuu aina olevan niin, että kun antaa ruokavalion repsahtaa, on siitä toipuminen hyvin vaikeaa. Koko ajan käsi hakee herkkuja kaapista, vaikkei edes tekisi mieli. Vaikkakin sokerikoukussa mieli tekee kyllä koko ajan.. Aamupäivä sujui ongelmitta, mutta illalla sain kamppailla oikein toden teolla, etten antaisi periksi. Pöydällä oli karkkia, kaapissa herkkuja ja pakkasessa jätskiä. Hieno lähtöasetelma. Ja teki niin pirusti mieli, ihan mitä vaan. Annoin sen verran periksi, että söin muutaman kuivatun mansikan ja pähkinöitä, niin johan helpotti ja loppuilta sujuikin ihan hyvin.

On se vaan niin kumma, miksi siihen ruotuun on niin vaikea päästä takaisin. Mieli on ilmeisesti edelleen lomalla, vaikka arki onkin täällä jo taas alkanut. Mutta josko se taas tästä.. Ensimmäinen herkuton päivä takana! Enkä oikeastaan edes pyri siihen totaaliherkuttomuuteen, vaan kohtuuteen. Ja siihen, että osaisin herkutella silloin kun oikeasti tekee mieli, eikä jatkuvasti. Halu saada painoa vielä alemmas on suuri, enkä vielä ole luovuttanut, päinvastoin!


6 kommenttia:

 1. Mäkin olen usein löytänyt itseni keittiöstä avonaisia kaappeja katsellen et "eiks täällä oo yhtään mitään hyvää!" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein tuttu tunne! :D Ikävä vaan ku nyt tuolla kaapeissa on vaikka mitä, ja ne huutaa mua, apua! Mutta mä yritän sulkea korvani :D

   Poista
 2. Minä niin tiedän mistä sinä puhut. Itse olen ollut herkuitta nyt melkein kolme kuukautta, minun on ollut pakko aloittaa totaalikieltäytymisellä, sillä se koukku oli niin paha. Ja on edelleen. Viime viikolla itkin kun teki niin paljon mieli makeaa ja hermot oli kireällä. Makean haen stevialla makeutetusta marjarahkasta ja hedelmistä. Vain toinen sokerikoukusta kärsivä ihminen ymmärtää, miten vaikeaa siitä eroon pääseminen on. Itse vertaan sitä kyllä ihan alkoholiin tai tupakkaan, sillä helvettiä tämä osaa joskus olla. Sitten on uusi haaste tavoitteeseen päästyä se, että asettaa itselleen sen yhden herkkupäivän ettei napsi niitä pitkin viikkoa. En hommaa mitään houkutuksia kaappiin, sillä kiusaisin vain itseäni. Tsemppiä sulle jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalotoveri, ymmärrän sua! Ootpahan kauan jo pysynyt ilman herkkuja, hatunnoston paikka! Nuo hedelmät ja marjat on kyllä hyvä apu, ite söin tänään mandariinejä ja viinirypäleitä, ne vie sen pahimman himon pois. Repsahdus oli aika lähellä tänään, teki niiin paljon mieli, ja herkkukeksejä olis kaapissa. Käsi kävi jo paketilla mutta onneksi järki huusi ajoissa, että ootko oikeesti noin selkärangaton?! Johan meni paketti vauhdilla takasin kaappiin :D Tsemppiä sullekin! Kyllä se siitä varmasti ajan kanssa helpottaa.. (toivottavasti).

   Poista
 3. Mulla menee aina niin jos päätän olla ilman herkkuja, että aamu ja päivä menee ihan loistavasti ja pystyn vastustamaan mielitekoja tai sitten niitä ei edes ole, mutta auta armias kun ilta tulee..... Tekee mieli napostella kokoajan jotain ja se herkkuhimo on jotain aivan uskomatonta. Tosta iltasyöpöttelystä ku pääsisin lopullisesti eroon niin ai että oisin onnellinen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapahan tutulta! Illat on ihan pahimpia, varsinkin jos tulee oltua vaan kotona, eikä lähde mihinkään.. Mutta nykysin ongelmia on tuottanut myös muksun päikkäriaika, istahdan alas ja juon ison kupposen teetä, ja ai piru kuinka hyvin siihen kylkeen sopii joku suklaapala tai herkkukeksi. Ei tartte ihmetellä miksi se paino ei putoa.. :D Nyt oon jo parista päivästä selvinny pelkällä teellä, jes!

   Poista