keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Möhömahapäivitys

Alle viikon päästä häämöttää raskauden puoliväli, tuntuu ihan hullulta, vastahan tämä alkoi! Vaikka viime viikon painonnousu hirvittää, olen silti suorastaan ylpeä, ettei paino ole noussut vielä paria kiloa enempää, sillä oikeasti ajattelen vähän väliä painonnousua ja sitä mitä pitäisi syödä ja miten pitäisi liikkua ja se suorastaan ahdistaa välillä. Energiat ovat olleet nollassa monen monta viikkoa ja sen lisäksi muutamana viime viikkona on ollut aivan järkyttäviä herkkumielitekoja. Koko ajan tekisi mieli syödä herkkuja, eritoten makeaa. Olen kyllä niin iloinen, että karkkilakko on ja pysyy! Ilman sitä voin kuvitella, että painoa olisi tullut jo paljon enemmän. Uusia karkkipusseja tupsahtelee kauppoihin vähän väliä ja valehtelisin jos väittäisin, ettei niitä tekisi mieli maistaa. Mutta tiukkana olen pysynyt.

Viime raskaudessa tähän mennessä oli tullut ehkä 3kg, joten aika samoissa kiloissa mennään. Tästä eteenpäin alkoi viimeksi se kriittinen vaihe, kun painoa kertyi tasaisesti joka viikko, lopussa lähemmäs kilo/viikko. Toki mukana oli tuolloin paljon turvotuksia, mutta onhan tuo nyt aivan järkyttävä tahti kerätä painoa. Nyt toivon, että pystyisin pitämään painonnousun kurissa loppuun asti. Toki paino saa nousta, mutta semmonen parisataa grammaa/viikko olisi hyvä.

Muuten menee aika kivasti, olo on väsymystä lukuun ottamatta hyvä. Vatsa ei ole vielä tiellä, vaikka onkin kasvanut jo huimasti ja näyttää jo ihan vauvamasulta. Vauva potkii jo kovasti ja sekös on ihanaa <3 Nyt vaan odotellaan rakenneultraa ja toivotaan, että kaikki olisi vauvalla hyvin. Pikkuhiljaa alkaa tajuntaan iskeä, että tässähän ollaan oikeesti raskaana ja pian mulla on kaks lasta!


6 kommenttia:

 1. Voi, puoliväli jo! Oot kyllä sitkee, kun tossa tilassa pidät vielä karkkilakkoa :) Kyllä sä varmasti tolla terveellisellä linjalla saat painonnousun pysymään suunnitellussa. Onnellisuus oikeen huokuu tosta sun kirjoituksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei parane antaa karkille pikkurilliä, se saattais viedä koko käden :D Kyllähän se iskee tajuntaan, miten ihanaa tää on <3 Parin kuukauden päästä ku alkaa lyllerrys ni voin tosin olla vähän eri mieltä :P

   Poista
 2. Olen kehittänyt itse teorian, että jos äiti raskauden aikana syö paljon makeaa/sokeripitoista, on lapsiki sokerihimoisempi. Tällä tahdilla saisit siis lapsen, joka ei houkuttelisi sinua myöhemmin karkkiosastolle. Minulla ei ole asiasta mitään "oikeata" tietoa, enkä lapsia vielä omista, joten saa kumota, mutta tämä tuntuu melko loogiselta ajattelutavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä oikein loogiselta ajatukselta! Ja niinhän se menee, että aina kun syön herkkuja, niin syö myös vauvakin.. Herkuttelu on sallittua silloin tällöin, mutta ei ole kivaa että vauva on sokeripöhnässä koko aikaa. No, ehkä ajan kanssa selviää, onko teoriallasi pohjaa, sillä esikoisen kanssa tuli syötyä karkkia ihan kunnolla, mutta tämän kanssa olen ollut ruodussa :)

   Poista
  2. Vau, tuo teoria kuulostaa tosi loogiselta! Varsinkin itseni ja oman äitini kohdalla kun hän on minua ja sisaruksiani odottanut.. Varmasti tuo ajatustapa myös auttaa pidättäytymään niistä herkuista, edes sen toisen puolesta.. :)

   Poista
  3. Kyllä se on auttanut, nimenomaan ajatus siitä toisesta kenen takia on mielummin syömättä :)

   Poista