maanantai 18. elokuuta 2014

Viikkokatsaus ja painopohdintaa

VIIKKO 33: 
Maanantai: -
Tiistai: -
Keskiviikko: -
Torstai: Kävely 30min
Perjantai: -
Lauantai: Sali 1h 10min
Sunnuntai: -

Liikuntaa yhteensä:

Paino: 91,0kg
Muutos/viikko: +0,54kg
Raskaudenaikainen painonnousu (rv26) +5,0kg

Edellinen kunnon viikkokatsaus on ollut viisi viikkoa sitten. Näiden viikkojen aikana ollaan "päästy" takaisin yhdeksällä alkaviin lukuihin, huoh. Pidin kyllä paljon enemmän niistä kaseista :D Viiden viikon aikana paino nousi aluksi räjähdysmäisesti ja on sittemmin pysynyt lähestulkoon samassa. Olen kuitenkin pääsääntöisesti tyytyväinen, tuo puoli kiloa viikossa on neuvolan mukaan oikein hyvä. Toki omasta mielestäni vähemmänkin voisi tulla, mutta vertaan niin paljon edelliseen raskauteen ja olen pääsääntöisesti vain tyytyväinen kun painoa kertyy maltillisemmin. Esikoisen kanssa paino nousi tasaisesti lähestulkoon aina yli 800g/viikko. Pahimmillaan lopussa yli 1kg/viikko.

Sinällään en ole asettanut itselleni minkäänlaisia tavoitteita painonnousun maksimimäärästä, mutta nyt olen miettinyt, josko onnistuisin pysymään alle 100kg. Vielä olisi 9kg varaa, mutta silloin kokonaisnousu jäisi melkein puoleen verrattuna esikoiseen. Se olisi upea saavutus! Ja siltikin vielä painolla olisi varaa nousta n.600g/viikko tämä loppuaika.

Tällä hetkellä motivaatio on aika suuri pitää itseni kunnossa. Tiedossa on kaikista vaikeimmat 14 viikkoa.. Karkkilakko alkoi uudestaan tänään, kuten myöskin ajattelin minimoida muutkin turhat sokerit ruokavaliosta ainakin nyt alkuun. Tuntuu, että herkuttelujen jälkeen oloni on ollut todella huono, enkä sitä halua. Pöhöttynyt ja turvonnut on oikea sana. Ehkä myös pientä pahoinvointia on ollut muutaman kerran havaittavissa. Lauantainen salikäynti sai mieleni pirteäksi, sillä on todella mukava huomata, että jaksaa vieläkin ihan entiseen malliin touhuta salilla. Vaikka muuten on hieman vaivoja ilmaantunut, ei niistä ole tietoakaan salilla. Ei supisteluja, ei kipuja. Pelkkä normaali kävely tuntuu välillä vaikeimmalta, ilmeisesti kohdun kannatinsidokset kipuilevat ja aiheuttavat ikävää viiltävää kipua kylkiin, niin että pistää ihan pysähtymään välillä. Muuten olenkin päässyt tähän mennessä todella helpolla! Olen miettinyt, että varmaankin raskauksien välissä harrastettu liikunta ja terveellisempi elämä vaikuttaa tähän, että nyt jaksan näin paljon paremmin kun viime kerralla. Painoni oli viimeksi raskauden alkaessa yli 92kg, joten vielä ei ole sekään raja mennyt rikki ja siitäkös olen iloinen! Toivottavasti jaksan loppuun asti tsempata! 

2 kommenttia:

 1. Moi!
  Hienosti sulla on mennyt, voit olla itsestäsi ylpeä. Raskaus kun ei oo aina ihan läpihuutojuttu painonhallinnan kanssa, nimimerkillä kokemusta on..

  Ymmärrän, että se lihoamispeikko on varmasti sun mielessä kummittelemassa, koska uusi raskaus alkoi kesken painonpudotusprojektin. Toivottavasti osaat olla stressaamatta liikaa, kyllä ne raskauskilot kerkeät sulattamaan moneen kertaan vielä! :) Nuo oivallukset epäterveellisten herkkujen sopimattomuudesta keholle ovat ihan parhaita ja askel pysyvämpään painonhallintaan. Hirmuisesti valoa ja tsemppiä sulle raskauteen ja muutenkin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Juu kyllä huomaan, että olen tehnyt ihan eri tavalla hommia pään sisällä tämän raskauden kanssa. Ja paras palkinto on huomata, kuinka paljon paremmin jaksan fyysisesti nyt, verrattuna esikoisen odotukseen.. Kiitoksia sulle ja samoin valoa syksyyn! <3

   Poista