maanantai 13. lokakuuta 2014

Viikkokatsaus

VIIKKO 41: 
Maanantai: Kävely 20min
Tiistai: -
Keskiviikko: -
Torstai: Kävely 25min
Perjantai: Kävely 45min
Lauantai: Sali 1h 10min
Sunnuntai: -

Liikuntaa yhteensä: 2h 40min

Paino: 96,4kg
Muutos/viikko: +0,0kg
Raskaudenaikainen painonnousu (rv34) +10,4kg

Vaikka liikunnat ovat jääneet melkoisen vähäiseksi ja viikonloppuna on tullut herkuteltuakin, ei paino näköjään ole noussut.. Viime viikollahan tuli reilu plussa, joten varmaan nyt nesteet ovat tasoittuneet. Hyvä vain! Pääasia, ettei paino nouse hurjaa vauhtia joka viikko :)

Yksi salikäynti ja sekin otti jo melkolailla voimille. Itse salilla jaksoin ihan hyvin, teen siis nykyisin pelkästään aerobista ja venyttelyä, tälläkertaa oli crosstraineria ja reipasta kävelyä kävelymatolla. Hyvin tosissaan jaksoin, eikä kesken treenin ollut minkäänlaisia tuntemuksia. Mutta kun nousin lopulta matolta pois, päässä heitti ja päädyin istuskelemaan pukkarissa hetken aikaan ennenkuin jaksoin lähteä kotiin. Täytyy nyt kuulostella tulevilla kerroilla alkaako olla viimeisiä käyntejä vähään aikaan.. Vielä muutaman viikon kun jaksaisin käydä, edes kerran viikossa niin olisin oikein tyytyväinen! Tai noh, olen kyllä jo oikein tyytyväinen että olen näinkin kauan jaksanut käydä! Olen huomannut, että esimerkiksi tuo kävely on paljon helpompaa kuntosalilla, kun "maastossa". Varmaankin johtunee tasaisesta vauhdista ja alustasta, ilman ylämäkiä ja ilman ulkovaatteita. Nykyisin nuo ylämäet tuntuu välillä ihan ylitsepääsemättömiltä. Hengästyttää ihan hulluna ja jalat on heti hapoilla, vaikka kulkisin kuinka hitaasti. Kaipa tuo salamatkustaja vie kaiken hapen :D

Tälle viikolle tavoitteeksi voisin asettaa tuon ruokavalion petraamisen.. Viime viikko on ollut aika ihmeellinen, sillä ruokahalu on muuttunut. Mutta kerrankin niin päin, ettei ruokaa tee mieli. Herkut on tosissaan viikonloppuna maistunut, mutta koko viikon olen iltaisin kamppailut sen kanssa, ettei oikein mitään tee mieli. Ei ole pahoinvointia, muttei kyllä nälkääkään. Välipalan jälkeen olen usein skipannut päivällisen, ja syönyt vasta iltapalan ja senkin välillä hieman huonolla ruokahalulla. Päivisin onneksi lämmin ruoka on yleensä maistunut ihan normaalisti. No, onneksi näin päin!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Kuuntele kehoa (kohtuuden rajoissa)! Jos ruoka ei maistu, ole syömättä :) Ei sitä nälkään kuole niin helpolla, jossain vaiheessa se alkaa aina maistumaan, varsinkin kun on tuollainen verottava asukki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin olen pitkälti tehnytkin. Mutta iltaisin on pakko ollut syödä jotain vaikkei ehkä mieli tekisikään, muuten herään yöllä kiljuvaan nälkään :D ikävää rapistella kolmelta yöllä leipäpussia..

   Poista
 2. Kylläpä aika juoksee kun sullaki on raskausviikkoja jo noin paljon. :) Ei mene kauaa niin saatte pienen nyytin jo syliin. :)

  Miten muuten tuo salitreenaus raskausaikana... Miten sä oot treenannu nyt? Mitä liikkeitä oot välttäny erityisesti jne? Mä oon käynyt salilla nyt raskauden aikana rehellisesti sanottuna ihan vaan pari kertaa ja haluaisin taas ne salikäynnit osaksi viikkorytmiä, mutta en oikeen tiedä mitä siellä uskaltaa tehdä ja mitä ei. :D Ainakin painoja oon laittanut vähän normaalia vähemmän ja tarkkaillut sykettä, mutta muuten oon kyllä ihan pihalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, viimesiä viikkoja viedään! Jaiks :)

   Viikkojen ollessa näin pitkällä, viime kerroilla oon tehny vaan crosstraineria/kävelymattoa, venyttelyä enkä oikeestaan mitään muuta. Elikkäs aerobista, vahtien ettei syke nouse liian kovaksi. Kaikki puntit oon jättäny jonkin aikaa sitten, mutta aika pitkään tein niitäkin. Viikolle 20 mennessähän pitää jättää suorien vatsalihasten tekeminen, mutta oikeastaan sinne asti tein niitäkin. Sen jälkeen jätin vatsat pois. Muuten tein kyllä kaikkea mitä ennenkin, jalkoja, käsiä, selkää ym. Pääasia, että syke ei nouse liian korkealle (150/min) ainakaan kauaksi aikaa. Tai noh, oikeastaan sitäkin tärkeämpää on kuunnella omaa kroppaa, ja jos jonkin liikkeen tekeminen tuntuu pahalta, niin ei kannata tehdä. Ja se mitä jostain luin, että esimerkiksi jalkaprässiä ei kannattaisi tehdä, koska saattaa aiheuttaa liian suuren paineen vatsan alueelle.

   Saas nähdä tuleeko itellä enää montaa kertaa käytyä, viimesillä kerroilla oon jaksanut ihan hyvin, mutta treenin jälkeen tulee huonoa oloa ja heikotusta.. Ehkä alkaa olla jo aika lopetella, mutta kun se on tehnyt niin hyvää päästä vähän hikoilemaan! Nyt tosin flunssa vaivaa joten ihan sen takia en ole päässyt salille.. Ja parin viikon päästä sinne vois lähteä ihan vauvan häätö mielessä :D

   Poista