maanantai 6. lokakuuta 2014

Viikkokatsaus

VIIKKO 40: 
Maanantai: Kävely 30min & Sali 1h 5min
Tiistai: Kävely 25min
Keskiviikko: Sali 1h 15min
Torstai: Kävely 45min
Perjantai: -
Lauantai: -
Sunnuntai: Kävely 20min

Liikuntaa yhteensä: 4h 20min

Paino: 96,4kg
Muutos/viikko: +1,5kg
Raskaudenaikainen painonnousu (rv33) +10,4kg

Nonni, nyt meni kymppi rikki. Mutta sitä osasin odottaakin. Jotain positiivista, että kaikki ei ole välttämättä vain vauvaa ja läskiä, vaan mukana on väkisinkin nestettä. Selvästi on turvotuksia alkanut tulemaan, sormet ja jalat tuntuu turpealta. Viikolla kävin muutamana aamuna puntarilla, jolloin yhden vuorokauden painonvaihtelu oli reilu 2kg. Nesteet siis liikkuu, mutta sehän kuuluu asiaan tässä vaiheessa raskautta.

Neuvola ei ole kertaakaan kommentoinut negatiivisesti painonnousuani ja se tuntuu hyvältä. Neuvolassahan tietokone laskee aina keskiarvon painonnousulle/viikko, ja minulla se on tähän mennessä pysynyt aina suosituksissa. Viikkotasolla nousua on tullut 400-700g, enimmäkseen 500g/viikko (suositushan on 200-800g/viikko).

Herkut on maistunut varsinkin viikonloppuna, joten nyt taas olisi vuorossa ryhtiliike näin alkuviikkoon. Salaattia ei ole pahemmin näkynyt lautasella ja aterioita on tullut korvattua normiruoan sijasta hötöllä, kuten leivällä. Ei näin.

Kaksi salikäyntiä viikkoon, se on oikein sopiva määrä suhteutettuna tämän hetken olotilaan ja jaksamiseen. Tosin keskiviikkoisen salitreenin (aamulla) jälkeen olo oli ensimmäistä kertaa huono. Salin jälkeen huomasin kotona, kuinka salin aikana oli kertynyt nestettä kroppaan, sormet oli turpeat ja nikoissa ensimmäistä kertaa painaumajäljet sukista. Iltaa kohden olo vain paheni, vatsa tuntui turpoavan mahdottoman suureksi, hengittäminen oli jo hankalaa, oksetti ja ahdisti. En keksinyt mitään muuta syytä tuolle olotilalle kun sen salilla käynnin. Täytyy ottaa ensi kerralla rauhallisemmin ja katsoa mikä on vointi sen jälkeen.

Muuten olo on ollut ihan hyvä, väsymys on välillä hurjaa, mutta onneksi voin nukkua päikkäreitä. Esikoinen herättää välillä useastikin (viime yönä neljä(!!) kertaa..) joten ei ihme, että unettaa.  Mutta kyllä se tästä, kahvia koneeseen vaan niin eiköhän se maanantai starttaa taas kerran. Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :) 

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että oot saanut painon pysymään suositusten mukaisena. Vautsi! Ja otahan rennosti siellä salilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onneksi on pysynyt rajojen sisällä, vaikka tän kokoselle mitä vähempi sen parempi! Mä yritän ;)

      Poista