maanantai 21. lokakuuta 2013

Viikkokatsaus

VIIKKO 36: 
Maanantai: -
Tiistai: Kävelyä 2km
Keskiviikko: Kävelyä 3,5km
Torstai: Kävelyä 2km 
Perjantai: Kävelyä 6km
Lauantai: Kävelyä 4km
Sunnuntai: Kävelyä 4,5km

Paino: 86,2kg
Pudotus viikossa: -1,8kg
Kokonaispudotus:  -16,3kg

Viikko on ollut onnistunut. Pahimmasta sokeri- ja roskaruokakoukusta on päästy eroon, muutamia pieniä herkkuja lukuunottamatta oikein hyvin on mennyt. Muutaman kerran olen antanut herkkuhimolle periksi, mutta täysin herkuttomat päivät varmasti auttoivat, sillä herkuttelu on pysynyt näillä kerroilla hyvin hallinnassa. Olen osannut nautiskella jokaisesta suupalasta, enkä ole potenut huonoa omaatuntoa, jos olen syönyt kaksi palaa suklaata. Ja tähän juuri pyrinkin. Haluan suoda itselleni herkkuja silloin tällöin, ja nauttia niistä ilman huonoa omaatuntoa. Pääasia onkin se, että kohtuus pysyy. Sillä millainen on maailma, jos ei koskaan saa pullaa? Ei ainakaan minun mieleeni.

Kohtuus on ollut ongelmani niin kauan kun muistan. Sekä ruoan, että herkkujen saralla. Avattu karkkipussi ei säily kauaa, koska jos se on auki, syön sen. Herkkuruoan syöminen ei jää siihen, että olen kylläinen, vaan siihen, että olen ähky. Koska jos ruoka on hyvää, sitä on pakko ottaa lisää. Nyt olen taas yrittänyt käyttää järkeäni ja kuulostella niitä ahminnan oireita ja miettiä syitä niihin. Kun syön, yritän lopettaa, kun vatsa on sopivasti täynnä. Silloin on hyvä olla ja mielikin on syömisen jälkeen hyvä, kun osaa lopettaa hyvissä ajoin. Olen viikon aikana lisännyt tietoisesti myös salaatin syömistä ja veden juomista. Herkkujen kohdalla mietin, tekeekö todella mieli, vai syökö vaan koska on tarjolla ja mahdollisuus syödä. Herkkuja olen makustellut ja nauttinut. Ja tiedostanut herkkujen kaloripitoisuuden,  kuten laskenut muffinsin kalorit ja todennut, ettei niin paljoa tee mieli, että söisin noin monta kaloria tyhjää sokeria. Toimii.

Ihana tunne edistyä ja eritoten ihana tunne kun on nyt taas päässy hieman ulkoilun makuun. Viikon aikana kuljetut kilometrit ovat arvioita, mittareita en ole aina kantanut mukanani. Joka päivä muutamia kilometrejä, ja kyllä niistä vaan kertyy. Yhteensä viikon aikana n. 22km, ei huono. Rauhallista lenkkeilyä, uuden asunnon ympäristön tutkailemista, luonnosta nauttimista ja muutamia juoksuaskeliakin. Ja hiki on jokaisella kerralla helmeillyt otsalla, sehän on sitä läskiä, joka itkee ;)

Ihana syksy<3

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että löysin kohtalotoverin blogin! Minä aloitin elämäntaparemonttini 6 viikkoa sitten ja olisi todella mukava vaihdella kanssasi ajatuksia! Mukava lukea sun tekstejä ja kun tietää suunnilleen, mistä toinen puhuu! Hienoja tuloksia olet jo saavuttanut! Aion ehdottomasti seurata blogiasi. Ihanaa viikkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, tervetuloa mukaan! Aina on mukava saada kohtalotovereita kenen kanssa vaihtaa ajatuksia, huomaa ettei tässä olla yksin. Tsemppiä sulle urakkaan, täytyy tulla heti vastavierailulle :)

      Poista