keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Herkulliset täytetyt kesäkurpitsat

Seuraava resepti kuuluu samaan sarjaan täytettyjen paprikoiden kanssa, samalla tavalla valmistetaan, helppoa, nopeaa ja hyvää. Tarvitset riisiä (itse käytän täysjyvää), jauhelihaa, sipulia, mausteita, kesäkurpitsoja (1/syöjä) ja juustoa. Kesäkurpitsa on mainio, sillä maku on mielestäni ihanan mieto, mutta samalla maukas. Ja kaloreitakin on kyseisessä kaverissa vain 17kcal/100g. Kesäkurpisan sanotaan myös olevan mainio kuona-aineiden poistaja, joten plussaa siitä.

Paista sipuli ja jauheliha pannulla, mausta oman maun mukaan. Itse käytän reilusti pippuria, suolaa ja hieman chiliä. Keitä riisit ohjeen mukaan. Sekoita. Halutessasi tuhdimpaa ruokaa, voit lisätä joukkoon esimerkiksi jotakin tuorejuustoa.


Valitse kaupassa mahdollisimman tasapaksuja ja suoria kesäkurpitsoja. Pese huolellisesti, leikkaa kannat pois, puolita ja koverra sisusta. Tarvittaessa leikkaa hieman pohjaa suoremmaksi, jos tuntuu, ettei kurpitsa meinaa pysyä pystyssä.


Lisää jauheliha-riisi-seos kesäkurpitsan päälle ja lopuksi vielä juustoa. 


Paista 200 astetta n.20min, tai kunnes juusto on saanut väriä ja kesäkurpitsa pehmennyt. Nauti! 



6 kommenttia:

  1. Mitä teet poiskoverretulle materialle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä heitän sen yleensä ihan rohkeesti pois, mutta varmasti sen voisi hyödyntää esimerkiksi täytteen seassa.

      Poista