keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Mietteitä saavutuksista ja gfg:sta

Kun aloitin tämän laihdutusurakkani lähes vuosi sitten, painoin yli sata kiloa. Painoindeksini oli 40, eli sairaalloisen lihavuuden rajalla. Kuinka kamalaa! Tänä aamuna mitatun painon mukaan BMI:ni on 33,09, merkittävä lihavuus. Kylläpä tuo "merkittävä" kuulostaa myös kamalalta, mutta paljon mielummin otan sen. Olen onnistunut hyppäämään kokonaan "vaikea lihavuus" sarakkeen ohi, onhan se aika hienoa. Lievään lihavuuteen olisi matkaa -8kg ja normaalipainoon vielä -20kg. Totta puhuakseni en ole varma voinko koskaan saavuttaa tuota normaalipainon rajaa.. Mutta en tiedä, en taida edes tähdätä sinne asti, ainakaan nyt. Se tuntuu liian kaukaiselta. Olisin tyytyväinen lievään lihavuuteen, päässäni olen asettanut 65-70kg tavoitteeksi. Se olisi enemmän kuin mahtavaa.

Ajatella, alle kolme kiloa kun saisin painoa pois, olisin pudottanut 20kg. Kyllä tuo alkaa jo omaan korvaan kuulostaa melkoisen hyvältä. Se on jo sellainen luku, että kun joku muu kertoo pudottaneensa 20kg, itselle tulee fiilis, että vau! Millanenkohan se fiilis sitten on, kun itse voi sanoa niin? ;)

GoFatGo sujuu jotenkuten, sinnitellen. Painon putoaminen on alkanut hidastumaan selvästi, mutta se olikin odotettavissa. Ruoatkin maistuu edelleen, eikä suurempia mielitekoja ole ollut. Enempi nyt mietityttää tämä fiilis yleisemmin, olo on melkoisen tahmea ja väsynyt koko ajan, mutta sen lisäksi minua on pari päivää huimannut aikalailla. Eilen meinasin kuukahtaa salilla, silmissä jo sumeni. Se taisi kyllä johtua myös siitä, että vedin itseni ihan piippuun juoksumatolla :D Mutta muutenkin on huimannut usein ylösnoustessa. Onko kenelläkään muulla ollut vastaavia fiiliksiä? Täytyy yrittää petrata vedenjuontia entisestään ja ehkä korvata tänään välipala (proteiinijuoma) vaikka vähän täyttävämmällä ruisleivällä. Ensi lauantaina ajattelin pitää tankkauspäivän, jolloin saan syödä oman mielen mukaan (ei kuitenkaan mitään ylilyöntejä!).

P.s Mittasin juuri verenpaineen joka oli ok, mutta leposyke itselleni melkoisen matala, 47/min, jopas!

6 kommenttia:

 1. Muista suola! Näissä fitfarmin ruokavalioissa kun tarkoituksena on syödä puhdasta ruokaa, sitä piilosuolaa ei ole. Eli muista lisätä sitä tarpeeksi! Ohje on n. 5-6g/vrk. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni kävi sama mielessä, mutta tuntuu että lisään jo hurjasti suolaa ruokaan. Jotenkin tekee kokoajan mieli kovin suolaista. Mutta tuo 5-6g on aika paljon loppuenlopuksi, täytyypä tarkkailla että sitä tulee tosissaan tarpeeksi. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Hieno saavutus!
  Itsellä on myös painoindexi 33. Normaalipainoon on se 20-25 kiloa. En tiedä, pääsenkö siihen koskaan..Toivottavasti joskus. Totaalinen elämäntapamuutos tuntuu todella vaikealta. Olen tyytyväinen itseeni niin kauan kun en katso itseäni peilistä tai käy vaa'alla.
  Ehkä viikottainen vaa'alla käynti pakottaisi minut laihduttamaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän se elämäntapamuutos on aina vaikeaa, mutta todellakin sen arvoista! Nyt kun katselee taaksepäin, ei voi olla kun vain tyytyväinen. Vaikka muutosta tapahtuu hitaasti, se kuitenkin tapahtuu. Ja sama täällä, se peiliin katsominen välillä ällöttää, mutta en jaksa enää ummistaa silmiäni vaan saan siitä peilikuvasta vaan lisää puhtia. Vielä joku päivä mä meinaan katsoa sinne peiliin ja sanoa vau! ;) Tsemppiä sulle, kyllä sä siihen pystyt jos minäkin!

   Poista
 3. Minulla gfg:tä ei ole takana vielä montaakaan päivää, kun jo päätin lisätä hiilareita ja vähän höllätä ruuan punnitsemisen kanssa. Huomasin tässä eilen, että energiat oli tosi matalalla ja väsytti vaan.
  Jotenkin tuntuu, että en ole valmis kestämään jatkuvaa nälkää ja sen vuoksi sitten taistelemaan mielitekoja vastaan vaan pitäisi löytyä joku kultainen keskitie, jossa paino tippuisi hitaasti, mutta varmasti :)

  Ja siis tosi hienosti olet saanut kyllä painoa pois! Ja se 20kg raja on ihan nurkan takana. Minä olen kerran voinut sanoa pudottaneeni 20 kg ja kyllä se tuntui hyvältä. Nyt vaan on ne kilot pudotettavana ja pari ylimääräistä myös.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vielä jotenkin selviän sen nälän ja mielitekojen kanssa, mutta tää viime päivien väsymys ja huimaus ei ole enää ollu kivaa.. Kun yhtään mitään ei jaksais tehdä ni eihän semmonen ole kivaa! Ei edes kilojen kustannuksella. Mielummin kans laihdun vähän hitaammin ku makaan vaan koomassa sohvalla. Täytyy toivoa että helpottaa, tai sitten täytyy tehdä jotain muutoksia. Mutta siis tuo gfg:n runko on yksistään niin hyvä, että sitä kun soveltaa edes osittain ni hyvä tulee! :)

   Makeeta että oot saanu niin paljon joskus kiloja pois, nyt vaan uusi vaihde silmään ja saat sanoa sen vielä uudelleenkin :)

   Poista