perjantai 31. tammikuuta 2014

Koukussa

Mä olen niiiiin fiiliksissä! Vielä muutamia kuukausia sitten tämä mamma ei paljon jaksanut jalkaansa lenkkipolulla nostaa. Ainakaan niin, että se juoksuksi olisi yltynyt. Jos joskus erehdyksissä vauhti kohosi juoksun puolelle, jaksoin ehkä pari minuuttia hampaat irvessä kunnes keuhkoista loppui tehot, jalat oli hapoilla ja sydän jyskytti rinnasta ulos. Ei semmosista lähtökohdista paljon tee mieli juosta.

Nyt muutaman viikon ajan mitä salilla olen käynyt, on tullut juoksumattoon tutustuttua ihan uudelleen. Ja me ollaan rakastuttu. Lempparini crosstrainer on saanut vahvan haastajan. Nimittäin en tiedä onko parempaa motivaattoria kun juoksukunnon seuraaminen. Muutama viikko sitten juoksin matolla niitä kuuluisia muutaman minuutin pätkiä, hiki otsalla. Huomasin kuitenkin, kuinka paljon helpompaa on juosta tasaisella matolla, kevyet treenivaatteet päällä, verraten tuohon pakkaseen, liukkaisiin ja mäkisiin teihin ja talvivaatteisiin.

Pari päivää sitten juoksin salilla oman ennätykseni pitkään aikaan, 15min putkeen ilman kävelytaukoja. Vauhti ei päätä huimaa, mutta kestävyyttä haenkin. Nooh, eilen kävelin salilta ulos hymy korvissa, sillä jaksoin juosta 25min (yhdellä n.minuutin kävelytauolla välissä)! Siis 25! Huh! Paatuneen lenkkeilijän korviin kuulostaa varmasti naurettavan helpolta, mutta kuulkaas tämmöinen vanha sohvaperuna, jonka kammo on aina ollut juoksu, ei voi olla kun vain ylpeä itsestään. Se fiilis on vain jotain järjettömän mahtavaa, nimittäin se itsensä ylittäminen.


10 kommenttia:

 1. vautsi!siihen kyllä koukuttuu kun jaksaa tarpeeksi hitaasti ja rauhallisesti aloittaa!juoksumatto on munkin lemppari! tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs se, kuhan jaksaa tarpeeksi hitaasti mennä ni hyvä tulee. Ihanaa! Kiitti :)

   Poista
 2. Siis WAU! Mä salaa haaveilen kans juoksemisesta ja voin sanoa, että tuo 25min juoksu on jotain ihan utopista mulle! Ihan mielettömän nopeesti on noussut kyllä sulla tuo juoksukunto?!!
  Mahtavaa!
  Tästä inspiroituneena taidan joku kerta ottaa itsekin tuon juoksuhomman työn alle. Huono juttu vaan sinänsä, että jalat kipeytyy ihan hirveesti juoksemisesta ja sit latistaa intoa. Mut jos vaan malttaisi alottaa tarpeeksi rauhassa :)

  Kiitos tästä innostuneesta ja innostavasta postauksesta!

  varmastihidasta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minäkin olen aivan ihmeissäni, sillä tosissaan pari viikkoa sitten läkähdyin sen muutaman minuutin kuluttua.. Mutta kaipa silloinkin olisi jaksanut hieman pidempään, jos vaan olisi niin päättänyt. Se minkä olen huomannut niin tuo juoksuhomma on pitkälti omasta päästä kiinni! Tsemppiä ja sinne juoksemaan vaan, hiljaa hyvä tulee :)

   Poista
 3. Hienoa, mahtava saavutus! Ei siinä kauaa mene kun juokset jo tunnin mittaisia lenkkejä helposti! Tsemppiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä odotellessa ;) Vähän saa vielä hommia tehdä että niin kauan jaksaa!

   Poista
 4. upeeta ! juoksu on vaan niin koukuttavaa!

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
 5. Vau! Mun korvaan 25 minuuttia juoksua kuulostaa todella hyvältä suoritukselta :) Tsemppiä! Juoksukuntos varmasti vain kasvaa ja kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin se minunkin korvaan kuulostaa hyvältä ;) Tämmöselle pullerolle aika hyvä suoritus! Kiitos :)

   Poista