torstai 16. tammikuuta 2014

Noita kävi heittämässä nuolen mun selkään

Selkäongelma on kehittynyt huonompaan suuntaan. Monta päiväähän tuo alaselkä on jomotellut, ikäänkuin lihakset olisivat siellä totaalisesti jumissa vasemmalla puolella. Olen kuitenkin tullut ihan hyvin toimen selkäni kanssa. Kaikki muuttui eilen. Myhäilin kun huomasin, että selkä oli eilen koko päivän selvästi parempi. Reippailin iltasella salille, mielessä kunnon hikitreeni. Pukuhuoneessa laittaessa kenkiä jalkaan se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tein liian nopean kurotuksen kohti kenkiä ja kipu selässä melkein sokaisi minut. Siinä hetken haukoin henkeäni ja istuin alas. Totesin, että parasta istua hetki ihan paikoillaan, sillä pienikin liike sattui selkään. Muutama kanssatreenaaja kyseli olenko ihan kunnossa, kun näytin niin kärsivältä. Selitin selkäongelman ja yksi rouva siinä kyselikin, onko ihan fiksua tulla salille jos on noin kipeä selkä. Samaa itse pohdin ja meinasin kääntyä takaisin kotiin, mutta hetken lepuutettuani selkääni ja venyteltyäni alkoi helpottaa. Menin lopulta hetkeksi aikaa salille, mutta päädyin olemaan vain crosstrainerissa, sillä en uskaltanut kokeillä mitään muuta.

Illalla tein kotidiagnoosiepäilyn, joka osoittautui noidannuoleksi. Kaipaan apua, onko kenelläkään muulla ollut koskaan vastaavaa selkäkipua? Kertokaa jos jollain sattuu olemaan kokemusta!

Yöllä jokainen kyljenkääntö herätti minut ja aamulla aika sängystä nousun ja särkylääkkeen vaikutuksen välissä oli suoranaista tuskaa. Oman lisähaasteen antaa tuo kundi, jonka nostaminen on välillä väistämätöntä. Nyt kun särkylääke vaikuttaa, pääsen jo melkoisen ketterästi sohvalta ylös ;) Nettiä selatessa selkäkipujen yleinen hoito on sopivassa suhteessa lepoa ja liikuntaa sekä särkylääkkeitä. Pitkittyessä lääkäriin. Näin meinasin tehdä..

6 kommenttia:

 1. Todellakin, lepoa ja lääkäriin. Mun miehellä on ollut muutamia kertoja sama juttu. Viimeeksi kun oltiin ulkomailla, se levitti jalkoihin aurinkorasvaa.. Ja POKS! Selkä meni niin jumiin että kävelykin oli mahdotonta. Se on pahimpiin tapauksiin saanut lääkäriltä jonkun piikin siihen kipukohtaan.. En nyt tietenkään muista, että mikä aine se oli. Mutta on tehonnut ja auttanut hyvin. Ota nyt rennosti siellä lapsosen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kamala.. meni varmaan tosi mukavasti loppuloma :/ Meinasin kuulostella muutaman päivän, jos ei lähde helpottamaan niin täytyy käydä lekuria moikkaamassa. Kävin tänään ostamassa tämmösen selkätuen, tuntuu onneksi helpottavan hieman. Harmittaa vaan tämmönen takapakki, just ku oli päässy taas vauhtiin! Mut onneks liikunta ei ole täysin kiellettyä ;)

   Poista
  2. Joo, kivasti meni kun saatiin ihan luvan kanssa pari päivää vaan loikoilla auringon alla. Kun muuten mentiin ja reissattiin aika paljon. Toivottavasti tuki auttaa!

   Poista
  3. Juu tuntuu auttavan! No sittenhän se kävi ihan sopivasti ;) Ai että tekiski mieli aurinkoon loikoilemaan!

   Poista
 2. Minulla on useaan otteeseen ollut noidannuoli. Saattaa joskus tulla ihan mitättömästäkin asiasta, viimeisin kun vain hieman horjahdin liukkaalla jalkakäytävällä. Itsellä parantunut jokainen omalla ajallaan n. viikossa.. Itsellä noidannuoli ikäänkuin "vääntää" koko vartalon asennon vinoon ja näyttää kuin kävelisin kuin raihnainen vanha mummo :D Ei kuitenkaan kannata jatkaa vinossa/väärässä asennossa kävelyä sillä se vain pidentää toipumisaikaa sillä muut lihakset selässä ja reisissä joutuvat ylityöhön.. Lämmin sauna ja kipulääkkeet auttavat rentouttamaan selkää. :)

  VastaaPoista
 3. Eilen katselin peilistä ihan samaa, ihan kun olisin vinossa koko nainen :D Täytyy yrittää ihan tietoisesti suoristaa itseäni, en halua jäädä mummoksi! Eilinen aamu oli ihan järkyttävä, mutta nyt tuntuu taas siltä, että selviän.. Koko ajan helpottaa vähän. Toivottavasti paranee kokonaan ja pian! Kiitos sulle infosta ja vertaistuesta :)

  VastaaPoista