keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ei taida woodoo toimia

Olen yrittänyt pyristellä vastaan, tehnyt kaiken woodoon minkä osaan, juonut kuumaa ja ottanut iisisti. Maanantaista asti vaivannut pieni kurkkukipu tuntuu yltyvän kunnon flunssaksi. Nenä on täynnä jotain sinne sopimatonta, päätä särkee ja kurkku on turvoksissa ja kipeä. Ei huvittaisi yhtään olla nyt kipeänä.

Viikonlopun ravintolaillalliset ja herkut kummittelee ja vähän väliä tekisi mieli jotain hyvää. Pahasti en ole sortunut, mutta ruotuun on taas näemmä vaikea palata. Liikunnat on nollassa ihan tuon flunssankin takia, mutta osaltaan kyllä laiskuuttani.

Lisäksi olen taas lipsunut puolivahingossa saman vanhan aamupalaongelman syövereihin. Aamupala ei vain maistu, ei ole nälkä. Yhtäkkiä puuro alkoi ällöttää joskus viime viikolla ja sen jälkeen onkin ollut hankalaa. Aamupalaksi iso kuppi kahvia, jotta saan koneen käyntiin, kurkkaus jääkaappiin ja sen nopea sulkeminen kun mitään ei tee mieli. Nälkä tulee sitten joskus 2h heräämisen jälkeen, sitten syön leivän tai jogurttia. Olisi kiva tietää kärsiikö kukaan muu samasta? Jos kohtalotovereita löytyy, mitä te saatte syötyä aamuisin?


13 kommenttia:

  1. Voi..paranemisia. Itsellä on joskus aamupala venynyt sillä kahdella tunnilla ku olen ottanut aamukahvia ja seilannut netissä mm. Blogeja lukemassa. Jälkeenpäin olen syönyt leivän piimän kera tms. Toimii se noinkin mutta huomasin saavani lisäkaloreita aamupalaan jos en syö leipää kahvin kanssa vaan piimän :) Niinpä olen vain sisukkaasti tehnyt leivän heti aamukahvilatauksen jälkeen nii. Ei sitten tarvitse ylimääräisiä piimiä juoda :) Koetan hieman tarkkailla maidon ja piimän juontia ihan sillä ettei päivän kaloreista suuri osa koostuisi juomisista :) Mites sulla toimis joki juotava aamupala, esim. smoothie? Semmoseen ei välttis tarvi blenderiä ym. Jos tekee sen vaikkapa piimään tai maitoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo smoothien on juuri sellainen mitä aamusella mietin, vois mennä jopa alas. Tänäänkin aamulla sitte kun ruokaa lopulta teki mieli, söin jogurttia ja marjoja.. se olis raikas ja viileä verrattaen kaikkeen muuhun aamupalaan. Täytyy laittaa testiin! Ja kaipa se on piimiä, vaikka niin hassulta kuulostaakin :D

      Poista
    2. Hah, asia selvä! :) Ai niin, tuolta miun blogistakii löytyy se aamupalat- postaus josta voit katsella vinkkiä aamupalaan. Tosin aika paljon syön perusleipää, puuroa ja maitorahkaa :) Smoothie tosiaan toimii, ja samoin maitorahka/piimä, johon sekoittaa jogurttia ja marjoja, raikasta! Sitten ois tietty salaatti, mutta ainakin itestä tuntuu hassulta järsiä porkkanaa ja kurkkua jo heti aamupalalla :D Hedelmäsalaattikin toimisi, itse tosin olen aika ajoittain hieman skeptinen hedelmien terveellisyyden ja vitamiinien säilyvyyden suhteen. Ai niin, ja raejuuston kanssa hedelmät + marjat toimii kanssa aamupalalla!

      Poista
    3. Täytyy käydä blogiasi kurkkimassa sillä silmällä ;) Tänään aamusta oli taas sama ongelma, puoliväkisin sain syötyä vähän rahkaa.. Pakko se vaan on, muuten tulee huono olo!

      Poista
  2. Onko se sanamuoto muuten piimiä?:D Jäi häiritsee ku kuulostaa niin hassulta :)

    VastaaPoista
  3. Nyt vaan hoidat flunssan kunnolla pois ja sitten vasta jatkat taas keskittymistä kuntoiluun. :) Ja voiko tolla flunssalla olla vaikutusta tohon aamupalaongelmaan vai onko se ollu jo pidempään? Kokeile maitorahkaa ja tuoreita mansikoita, se on ihan parasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flunnssalla saattaa hyvinkin olla vaikutusta aamupalaongelmaan, mutta tämä on kyllä semmoinen ongelma minkä kanssa olen kamppaillut jo varmaan 10-15vuotta. Maitorahkasta sain yliannostuksen jonkin aikaa sitten, ja nyt olen korvannut sen maustamattomalla jogurtilla :) ja se tosissaan on ihan parasta, jogurtti ja marjat :) mutta ongelma onkin se että vaikka normaalisti tuokin on herkkua niin aamuisin myös sekin etoo.. Jos en paremmin tietäis ni vois luulla että on aamupahoinvointia :D

      Poista
  4. Itselläni ei ole ikinä ollut mitään ongelmaa aamupalan syömisen suhteen, mutta olen huomannut että jos syö myöhään illalla niin ei ole nälkä aamulla.. En tiedä miten sinä syöt iltaisin, mutta kokeile olla syömättä ja mene hieman nälkäisenä nukkumaan niin varmasti on nälkä aamulla :) toinen juttu mitä moni aamulla huono syöjä on sanonut niin tee smoothie. On kuulemma helpompi saada alas kuin esim. Lämmin puuro :) t. Carita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo smoothie on kyllä sellainen mitä on nyt pakko kokeilla, sen voisi saada alaskin! Enkä (nykyisin) mitenkään hirveesti syö iltaisin, ihan normaalin iltapalan.. Aina välillä on niinkin, että vaikka aamulla olisikin hieman nälkä, niin mitään ei tee mieli. Kaikki mahdollinen vaan etoo, hyvin omituinen olotila.. Toivotaan että tällä flunssalla on näppinsä pelissä ja pian taas helpottaisi! :)

      Poista
  5. Mulle ei aamuisin oikein mikään maistu. Ei ole koskaan maistunut, ei lapsena/nuorenakaan enkä sitä oikein ole oppinut syömään. Nytvsitten opettelen ja syön vaikka väkisin. Koska on vaan pakko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, tämä ongelma on ollut jo ihan lapsesta asti.. Pitkän aikaa jaksasin petrata, mutta nyt taas lipsuu. Kai se on vaan pakolla yritettävä päästä takasin aamupalan makuun, huomaan nimittäin että jossain vaiheessa tulee tosi huono olo jos ei ole syönyt..

      Poista
  6. Ootko vielä hengissä, vai pitäiskö munkin jotain woodoota kokeilla sun puolesta ;D Siis toivottavasti sulla on jo parempi olo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi kiitos huolenpidosta! Hengissä täällä ollaan, mutta edelleen flunssan kourissa valitettavasti. Postauksetkin on jääneet kun tuntuu ettei mitään kerrottavaa ole, on tullut syötyä ja maattua sohvalla ja sen mukainen on olokin.. Mutta kyllä tästä vielä noustaan! :)

      Poista