torstai 23. tammikuuta 2014

Täytetyt herkkupaprikat

Nyt ohjetta jakoon, oli sen verran herkullista ja helppo valmista!

Tarvitset:
Iso paprika (niin monta kun on syöjiä)
Vähärasvaista naudan jauhelihaa n.100g/paprika
Riisiä
Tuorejuustoa, esim creme bonjour pippurimix
Pieni pala juustoa
Suolaa, pippuria



Pese ja koverra kota pois paprikasta. Mikäli ei meinaa pysyä itsekseen pystyssä, viillä pohjaa suoremmaksi.


Paista jauheliha ja mausta se, keitä riisit kypsiksi. Itse käytin täysjyväriisiä, muutkin sopii hyvin. Riisiä keitin yhtä paprikaa varten 40g (kuivapaino). Sekoita joukkoon muutama ruokalusikallinen tuorejuustoa, jolloin ainekset pysyy paremmin kasassa.


Sörsseli paprikan sisälle, päälle muutama siivu juustoa. Uuniin 200 astetta ja noin 20min, tai kunnes paprika on hieman pehmennyt ja juusto sulanut. 


Nauti, nam! 

7 kommenttia:

  1. Harmi, kun et käytä tunnisteita. Vinkkejä reseptiin ja ruokiin olisi kiva lukea, mutta niiden etsiminen tekstistä on turhan työlästä. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä pistää korvan taakse, jos vaikka jatkossa laittaisinkin. Kiitos vinkistä! Melko vähän reseptejä on blogissani tullut tähän mennessä, oikeastaan tämä ja kasvissosekeitto josta juuri kerroin. Mutta ehkä enemmän jatkossa! :)

      Poista
    2. Ei sen välttämättä tarvitse olla edes tarkka resepti, ruokapostaukset ylipäänsä inspiroi :) Varsinkin sillon kun tuntuu että itte tekee aiiina vaan samoja ruokia.

      Poista
    3. Ja ainiin, tässä vinkiksi yksi erittäin hyvä, helppo, halpa ja nopea ruoka: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/Tomaatti-papukeitto/a1349756594167

      Poista
    4. Hieman kammoksun itse papuja, mutta josko sitä uskaltaisi kokeilla kuitenkin, kuulostaa hyvältä! Ja itse tiedän myös hyvin tuon tunteen, kuinka ärsyttävää on junnata niissä samoissa ruoissa viikosta toiseen :D

      Poista
  2. Oi nam nam! Täytetyt paprikat on niin mun herkkuruokaa! Pitäsköhän tehä viikonloppuna ku alko niin tekemään mieli noita. :D Oma reseptikin noihin on lähes sama kun sulla, en vaan nykyään enää laita tota riisiä ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen myös kokeillut ilman riisiä, mutta nyt maistui jotenkin tosi hyvältä ku oli riisiä mukana :) Eiku kokkeilemaan!

      Poista