keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Väsymystä ilmassa

Olen tässä muutaman päivän pohdiskellut, miksi väsyttää niin kamalasti. Aamulla silmien avaus on työn ja tuskan takana ja olisin välillä valmis maksamaan jotta saisin vielä pari tuntia unta. Tämän ymmärtäisi jos poika valvottaisi, mutta kun hänkin nukkuu suht hyvin. Kyllä sen 8 tuntia pitäisi riittää. Olenhan aikaisemminkin ollut väsynyt, mutta nyt väsymys on ihan erilaista. Iltaisin silmät luppaa jo klo 19-20 välillä ja mietin, millä jaksan nukkumaanmenoon asti? Päätäkin särkenyt jo monta päivää, toivottavasti tuo juuri alkanut rankkasade nyt auttaisi pahimpaan painostukseen. Valivali.


Pointtini kuitenkin oli, että viime viikkoina kun olen ollut väsynyt, on myös liikunnat olleet aivan minimissä. Salilla en ole päässyt käymään kahteen viikkoon, joten kunnon hikitreenejä siis ei ole ollut. Herkkuja on tullut syötyä, mutta ei niitäkään joka päivä, ja muuten ruokavalio koostuu suht terveellisistä syömisistä. Onko siis niin, että väsymyksen takana on liikunnan vähyys? 

6 kommenttia:

  1. Voi olla, että keho tarvitsisi energiakseen sitä liikuntaa :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se taitaa olla! Pakko päästä salille pian!

      Poista
  2. Milloin oot viimeksi käynny verikokeissa? Myös esim. raudanpuutos saattaa aiheuttaa kuvaamaasi väsymystä. Omasta kokemuksesta suosittelen myös, että jos sulta ei oo koskaan otettu, niin tarkistettais, miltä kilpirauhasarvot näyttää. Ettei tuu sitten myöhemmin yllätyksiä. joillekin ihmisille osaa olla aika hankala tauti. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaas vaan.. Oon jo pidemmän aikaa miettiny että pitäis käydä labrassa! Viime kerrasta on jo liian kauan. Pitäs nyt vaan ottaa se luuri käteen ja varata aikaa, joku kynnys siihenkin homaan vaan on..

      Poista
    2. Mä oon varmaan nyt jotenkin vainoharhainen tän vajaatoimintahomman kanssa, mutta se tuntuu olevan aika (turhan!) yleinen nykyään. Mutta verikokeilla on helppo poissulkea asia :) (tosin joskushan voi olla vajaatoiminta, vaikkei se verikokeissa näkyiskään. siihen onkin sitten hankalampi saada hoitoa...)

      Mut siis, just tuo aloitekyvyttömyys on yksi (ainakin mulla, hirveän paha) oire. Eli nyt ryhdistäydy, otat puhelimen käteen ja varaat sen ajan!!!

      Poista
    3. No kai se nyt vaan on pakko ryhdistäytyä kun joku julkisesti potkii persiille ;D (kiitos siitä!) Mutta ihan tosissaan oon jo useamman vuoden ajan aina välillä miettiny että olis kiva tietää että arvot on kunnossa. Nytpä siis ryhtiliike ja otetaan asiasta selvää!

      Poista