tiistai 6. toukokuuta 2014

Kaiken pahan alku ja juuri

Eiköhän meillä jokaisella ole paheita. On se sitten tupakka, leivokset, alkoholi tai kuten minun tapauksessani, karkit. Niin kauan kun vain muistan, olen ollut koukussa karkkeihin. Aina silloin tällöin osaan hillitä himoni ja syödä vain sen muutaman namin, mutta aika usein tulee niitä syötyä kourakaupalla. Kaikista parhaita ovat irtokarkit, erityisesti makuunin/filmtownin herkut. Olenkin tässä herkkulakkoni aikana miettinyt paljon "suhdettani" karkkeihin ja kuinka toivoisin sen muuttuvan.


Nimittäin tosiasia on se, että tykkään siitä aivan liian paljon. Kun otan yhden, en osaa lopettaa. Oikeastaan kaiken muun kanssa, on ne sitten leivoksia, suolasia herkkuja tai jäätelöä, ei samaa ongelmaa ole. Ainakaan samassa mittakaavassa. Yleensä se yksi pulla tai jäätelö riittää mainiosti, eikä toiselle ole tarvetta. Ennen en tykännyt pahemmin edes suklaasta, mutta odottaessani esikoista jostain syystä suklaakin alkoi maistua, piruvie. Nykyisin sitäkin menisi useampi rivi kevyesti.


Kaiken tämän keskeltä (herkkulakon saattelemana) mieleeni hiipi ajatus. Mitäpä jos olisin ilman? Kokonaan ilman karkkia? Tiedän tämän herkkulakon olevan vain hetkellinen vaihe, jotta pääsen hiilarihimoista eroon (tiedoksi vaan, on muuten jo auttanut ihan älyttömästi!) ja pian taas sallin itselleni herkun silloin tällöin. Mutta mitäs jos en sallisikaan karkkia? Muut herkut olisi sallittujen listalla, tietenkin kohtuudella, mutta ei karkki. No kauankos tätä jatkaisin? Ensimmäinen looginen ajatus oli, että vuoden loppuun. Puoli vuotta siis, vähän reilu. Ei kuulosta yhtään hullummalta, vai mitä olette mieltä? Voisinkohan onnistua? Löytyisikö sitä itsekuria? Mä veikkaan, että löytyisi. Jaiks! Mihin soppaan sitä on taas päänsä laittamassa? Lähtiskö joku sokerihirmu mukaan? ;)


15 kommenttia:

 1. No mulla on sokerittomuus jatkunu jo reilu kaks vuotta ja jatkuu edelleen! Kyllähän niitä himoja aina välillä tulee mut oikeesti paljon parempi näin ja se himo lähtee kyllä nopeesti pois.
  Kokeile vaan tommosta, hyvältä kuulostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, noin kauan! Hatunnoston paikka :) Juu mä uskon, että ku alkuun pääsee niin eiköhän se siitä helpota aika nopeaa!

   Poista
 2. Mä voisin melkeinpä osallistua sun seuraksi! Mutta tuntuu, että mulle sellanen sopiva "realistinen" tapa voisi olla, että pitäisi esim. kerran kuussa päivän jolloin voisi jotain herkkua syödä? Täytyykin fundeerata ihan tosissaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lähde mukaan! Ja vaikka tolleen, että olis herkkupäivä välissä :) Mulla se herkkupäivä tuppaa venymään useammaks ni ehkä parempi näin alussa lähteä ihan kokonaan karkittomalle :)

   Poista
 3. Kuulostaa ihan mun ajatuksilta! :D Mullakin kaikista pahin pahe on irtokarkit ja jopa tuo mätsää, että suklaa alkoin maistua vasta raskausaikana ja ikävä kyllä maistuis edelleen paremmin kuin hyvin...

  Olen ehdottomasti messissä! Millos aloitetaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mukaan vaan! Mulla alko nyt samantien, kun vaan päätöksen tein. Tai no tätä herkutonta on kulunut tässä jo kuun alusta, joten perjaatteessa mun karkkilakon voi laskea alkaneeksi tän kuun alusta ja tosissaan vuoden loppuun (yritän) AION olla! :D Kiva että lähdet mukaan :)

   Poista
 4. Tulikohan mun aiempi kommentti? Unohdin aluksi kirjautua sisälle bloggeriin ja nyt kirjauduin niin ei ainakaan näy tässä mitään.

  Kirjotin jotakuinkin näin että: Ihan kuin omia ajatuksia lukis! Mullakin pahin pahe on irtokarkit ja jopa tuo mätsää, että suklaa alkoi maistua vasta raskausaikana ja maistuis ikävä kyllä edelleen paremmin kuin hyvin....

  Olen todellakin messissä! Millos alotetaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee kommentit ekaks tarkastettavaks.. Mutta näkyy siis :)

   Poista
 5. Ja hei, koskeeko tää pelkästään karkkia vai iiihan kaikkia herkkuja? :) -christina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä päätin, että mun kohdalla koskee karkkia ja suklaata, koska ne on aina ollu mulle se kompastuskivi. Toki jos tahtoo tiukentaa jotain muutakin tiettyä herkkua koskemaan, niin miksipäs ei! En kylläkään aio olla pilkunviilaaja, jos esimerkiksi jäätelössä on vähän suklaata niin kyllä sen voin syödä.. :)

   Poista
 6. Moikka!
  Oon seuraillu sun blogia jonkin aikaa(tosi mukava lukee ja seurata muuten, keep it up),
  ja nyt tuli sit sellanen aihe et oli pakko kommentoida.
  Mä oon tällä hetkellä vuoden karkkilakossa, koska mulla oli ihan sama tilanne, ettei siitä syömisestä sitten tullu mitään loppua kun sen alotti. Kohtuus vähän hakusessa siis.
  Eli yks sielunsisko olis täälläkin tukemassa jos aiot tän vuoden olla ilman karkkia!
  Kirjottelin tuossa muuten aiheesta postauksen aiemmin, käy lukasemassa jos kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun rohkenit kommentoimaan! :) Ja hienoa, että säkin olet alkanut karkkilakkoon! Kauanko olet ollut jo lakossa ja miten on mennyt? Tsemppiä sulle kanssa! Mäpä lähden heti kurkkimaan sun blogia.. :)

   Poista
  2. Oho, Mea, sun blogia ei pääse kattomaan, kun sun blogger profiili on salainen.. Joten laitappa osotetta :)

   Poista
  3. Olipas jännää, en tiennytkään että mun profiili oli salaisena! Toivottavasti osasin sen muuttaa :)
   Jokatapauksessa jos ei toimi niin osoite on
   http://ellymeh.blogspot.fi

   Oon ollu nyt siis tämän vuoden alusta, neljä kuukautta tais tulla täyteen just :)

   Poista
  4. Juu nyt näkyy! :) Hieno saavutus, tsemppiä loppuvuoteen! Täytyypä lähteä tutkimuskierrokselle sun blogiin..

   Poista